Учебна година в Царево започва в обновеното училище

Почти е завършен ремонтът на СОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Царево, а работници усилено действат по обекта и в трите почивни дни, видя екип на meduzata.com.

Сроковете притискат, защото намерението на общинската администрация е новата учебна година да стартира в училището, претърпяло пълна промяна.

Проектът се изпълнява със средства от Държавен фонд "Земеделие", сектор "Образователна инфраструктура". Договорът е на стойност 1,68 млн. лева, а средствата се отпускат безвъзмездно.

Положена е топлоизолация по външните фасадни стени на всички сгради, които са част от СОУ „Н. Й. Вапцаров“, подменени са двата котелни агрегати от дизелово гориво с нови на биомаса със система за автоматично управление на топлоподаването.

Във физкултурния салон и прилежащите помещения е изградена нова отоплителна инсталация. Ремонтиран и топлоизолиран е покривът. В сградата на началния курс е поставена топлоизолация по топлопроводите, а по част от фасадата на основната сграда е направен дренаж и положена хидроизолация.

Предстои благоустрояване и озеленяване на дворните пространства, като ще се оформят кътове за отдих. Предвижда се основен ремонт на тротоарните настилки, осветлението, спортните площадки и трибуните за сядане. Основно ще се ремонтира и съществуващата зона за фитнес в двора на гимназията, като ще се поставят ударопоглъщаща настилка, нови уреди и съоръжения.

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови