Община Царево дава над 3 млн.лв. за възстановяването на щетите в Кости

В резултат на падналите интензивни количества  валежи от дъжд (120 л/кв.м) в периода 11-16 януари и 2 февруари на територията на община Царево, се създаде критична ситуация с частично разрушаване на инфраструктурни обекти,

отводнителни канали и реална заплаха за живота и здравето на населението.  

За разрешаването на възникналата кризисна ситуация в община Царево е свикана експертна комисия с цел проучване, анализиране на нанесените щети и изготвяне на обобщени количествено стойностни сметки, за изпълнение на аварийните дейности по укрепване и възстановяване.

Възложена и изпълнена е и техническа експертиза за състоянието на речното корито и прилежащите му инфраструктура и съоръжения – обект ,,Аварийно-възстановителни работи по реконструкция на дере и прилежащите му съоръжения и улици в село Кости‘‘ .

Областният управител Вълчо Чолаков изрази положително становище и подкрепа за представеното Искане за финансиране от кмета на община Царево в размер на 3 191 238, 87 лв. с ДДС. 

Община Царево ще подпомогне жителите на село Кости след доклад на кметския наместник Антон Ангелов. Средствата  са от бюджета на община Царево, предвидени за форсмажорни обстоятелства.  

Община Царево остава на разположение на пострадалите жители и ще продължи да подпомага усилията за везстановяване на  техните домове и пострадало имущество.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови