Ето как Царево изпрати абитуриентите си

По традиция всяка година СУ "Никола Йонков Вапцаров" град Царево организира тържествено изпращане на абитуриентите си. 

Празничният ден започна с провеждане на инструктаж от М. ПИ Стефан Диханов от Районно управление Царево. 

Темата бе: Безопасно поведение, опазване на обществения ред и безопасно движение по пътищата по време на предстоящите тържества и абитуриентския бал в ресторант Врис.

За трета поредна година фондация Евелин Дуков дари на всеки абитуриент книгата "Останете живи" на журналиста Георги Стоянов. 

Тържественото изпращане започна точно в 10:00 часа в обновения двор на училището. Гости на празника бяха инж. Георги Лапчев – кмет на Община Царево, Таня Янчева – Председател на ОбС - Царево, зам. кметът на общината Георги Стоянов, представители на общинска администрация, детска градина и преподаватели от училището. 

Отец Стоян Василев отслужи празничен водосвет по повод  откриването на реновираната сграда и STEM – кабинетите по природни науки. Градоначалникът и директорът на училището тържествено прерязаха лента по случай откриването на реновираната сграда.

Г-жа Фелонова поля с вода от бакъреното менче, пълно със здравец, за здраве и успехи на всички учащи и работещи в това прекрасно училище. По стар български обичай, гостите бяха почерпени с вкусна питка с мед. 

По традиция абитуриентите бяха поздравени от директора на училището

Даниела Фелонова, както и от кмета на общината инж. Георги Лапчев, който им пожела: 

„Скъпи зрелостници, желая ви много здраве, успех във всички ваши бъдещи начинания и попътен вятър в живота“.  

Накрая тържественото изпращане завърши с празнична програма.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови