Царево сключи меморандум с Аристотели и Констанца

По покана на кмета на община Аристотели, кмета на Община Царево инж. Георги Лапчев участва в Интер – Балкански Форум за сътрудничество, свързан с полагане на мостове за икономическо и културно сътрудничество между двете общини. 

Във форума участваха кметовете на общини в Северна Гърция и заместник-министъра на туризма на Република Гърция. Като официални гости бяха представители от Констанца – Румъния, Република Сърбия и на Община Царево – България. Темата бе дискусия по ключовия труд на Аристотел „Политика“. 

Мотото е „Идеалната държава“, която се доближава до „града-държав“, допринасящ за качественото обновяване живота на гражданите. Форумът се проведе в продължение на три дни в древния град Стагира, Парка Аристотели и Центъра на Уранополис, Халкидики. По време на визитата кметът инж. Георги Лапчев отправи покана за сключване на меморандум за приятелство между общините, което бе прието радушно от колегите му в община Аристотели, Халкидики, Гърция.

Като тенденция се очертава все по-голямо желание гръцки туристи да посетят Черноморието в предвид общата ни древна история. Това е част от тенденцията на туристическия продукт, който ще развива Община Царево. 

По време на делегацията на кмета на Община Царево в южната ни съседка се проведоха множество форуми и дебати по отношение на партньорството и развитието на икономическите и културни връзки между Северна Гърция и същинското Южно Черноморие. Официален гост на форума бе и г-н Росен Плевнелиев – президент на Република България през периода 2012-2017 г.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови