Нова сграда за съда и прокуратурата ще се строи в Царево

Днес, 14 август 2024 г., на дванадесетото заседание на Общински съвет-Царево се приеха няколко важи решения:

Учредяване на безвъзмездно право на стоеж в полза на Висшия съдебен съвет за изграждане на сграда за съд и прокуратура.

Общински съвет Царево даде съгласие Община Царево да придобие безвъзмездно от държавата имот за озеленяване с площ 2 дка в кв. Василико, гр. Царево с цел облагородяване на района и изграждане на зона за отдих над плажа.

Учредяване на безвъзмездно право на ползване на Тракийски университет – Стара Загора за срок от 10 години със цел сградата да се използва за образование и обучение и следдипломна квалификация, научно развойна и приложна дейност.

Разпределяне на средствата от дарителската кампания чрез втори транш на подпомагане към пострадали физически и юридически лица, земеделски стопани и животновъди в следствие на бедствието от 5 септември 2023 г.

Разрешение за изработване на проект на ПУП – ПРЗ, ПУР и ПП във връзка с изграждане на площадка за компостиране на зелени, дървесни – градински и биоразградими отпадъци от кухни и заведения за обществено хранене на територията на община Царево и Площадка за временно съхранение предварително третиране, рециклиране и влагане за рекултивация на инертни, подготвени преди оползотворяване строители отпадъци, двете находящи се в земеделски имот находящи се в землището на село Изгрев.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови