Облекчават визите за турските скиори

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Държавата удря едно рамо на родния туризъм, като ще облекчи режима за издаване на визи за турски граждани за зимния сезон.  

 

Идеята е на ресорния министър Николина Ангелкова, като тя предварително провела разговори с вътрешното и външното ведомство. 

Тази година се очаква почиващите у нас през студените месеци да дойдат основно от съседните на България страни. Прогнозите се, че най-голям ръст на туристи ще има именно от южната ни съседка, което е причината се облекчи влизането им у нас. Очаква се от там да пристигнат на ваканция у нас 10% повече почиващи.  

Турските съседи ще получават по-лесно визи само за този сезон. Консулствата ни в съседната държава вече са получили указания да издават двукратни и многократни тримесечни визи за турски граждани, които искат да посетят българските курорти,

Прогнозите сочат, че от Сърбия и Гърция ще дойдат с около 5% повече туристи. 

Родният бранш търпи загуби от конфликта в Украйна, както и фалита на редица руски туроператори.  

Гражданите от двете страни, които са важна част от туристопотока в страната ни, намаляха значително. В края на миналата седмица родните туроператори обявиха, че за летния сезон имат поти нулеви заявки от Русия.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови