Европейските Оскари за туризъм

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Гръцкият остров Корфу е най-добрата плажна дестинация в Европа, а Женева - най-добрият избор за градска екскурзия на континента.

 

Столицата на Португалия Лисабон е най-добрата круизна дестинация, а нейното пристанище - най-гостоприемният порт за круизните кораби.

Това сочат резултатите за Европа от най-престижните награди в сферата на туризма – "Уърлд травел ауардс" (World Travel Awards), определени в началото на август в Атина. Те бяха публикувани на страницата на "Уърлд травел ауардс".

Кой,обаче класира гръцкия остров за най- добра плажна ивица? Някой ,който никога не е виждал плаж, не е посещавал прилични морски курорти и е останал със спомените от времето на соца. На остров Корфу плажовете са над 100, но всички са с размери на носни кърпички.Градът приветства туристите с прани гащи, прострени дори на общински и държавни сгради, а да се ползват бурканчета от конфитюр за захарници е най- обичайното за носителя на Оскара за плажна дестинация.

Лидерите в световния туризъм за 21 поредна година оценяват най-добрите дестинации, хотели, туроператори, курорти, круизи, авиокомпании, туристически бордове и маркетингови кампании по целия свят.

В края на всяка година победителите от отделните райони влизат в битка за световното отличие, което се възприема като туристически "Оскар".

Тази година Португалия като туристическа дестинация триумфира в Европа.

Столицата на Португалия Лисабон е най-добрата круизна дестинация, а нейното пристанище - най-гостоприемният порт за круизните кораби.

Мадейра пък за втора поредна година е най-добрата островна дестинация.

Намиращ се на португалска територия, Мадейра представлява архипелаг от малки острови в Атлантическия океан. Островите са Мадейра, Порто Санто и Десертас.

Най-романтичният курорт също е на португалска земя - "Вила Вита парк", Алгарве.

Комплексът "Пестана" в португалския курорт Порто Санто е най-добрият европейски "ол инклузив" курорт за 2014.

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови