Аристократи от Виена търсят приключения в Слънчев бряг

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Първите туристи, които ще почиват в Слънчев бряг са пенсионери от Виена и близките провинции до австрийската столица. Достолепните  виенчани  били привлечени от възможността да изживеят интересни и вълнуващи моменти на Българското Черноморие и  настоявали да посетят  най- интересните места и забележителности- заяви Гергана Ласкова от туроператорската фирма, която отговаря за програмата на възрастните летовници.

 Интересът на  летовниците  обхваща както  природни забележителности и исторически места, така и интересни събития и местните обичаи и кухня. В разрез с общоприетото мнение, че възрастните предпочитат спокойствие и никакви вълнения,виенчани заявили още при записването си за почивка в България, че искат да усетят и преживеят вълнуваща ваканция. Интересът  на австрийските туристи  към Българското Черноморие се засилва с всяка изминала година, като в сравнение с миналото лято, това лято австрийските пенсионер са с 1000 души повече. За периода от 23 април до 30 май на едноседмична почивка в страната ни ще бъдат 7000 туристи.

Днес пристигат първите австрийски туристи, които ще бъдат настанени в Слънчев бряг, а програмата им включва посещение в Несебър и Созопол, разходка с лодка по р. Ропотамо, опера в Бургас и българска механа с типични ястия и фолклорна програма в с. Еркеч.По време на едноседмичната си почивка те ще посетят Котел и Жеравна.

Икономическият ефект от австрийските туристи се оценява на около 2,2 млн.евро, като  очакванията  са само от наставянето в курортния комплекс като приходи да постъпят 1.5 млн. евро.

Съюзът на пенсионерите в Австрия за четвърта година изпраща свои членове на  почивка в България. През 2001-2002 г и през 2005-2006 г. Австрийците посетиха Албена. Тогава Слънчев бряг отпадна като дестинация заради строителни дейности в комплекса.

Повремена ваканцията ще се осъществи и информационно пътуване на представители на пресата до Слънчев бряг и Созопол с участието на всички големи австрийски печатни медии и държавната австрийска телевизия ORF.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови