Все по-млади руснаци се заселват в България

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ако досега търсенето на български имоти беше от страна на руснаци на възраст между 55 и 65 години, които искат да си прекарат старините в по-топла държава, то от края на 2013-а вече се наблюдава интерес и от млади семейства – между 25 и 25 години.

 

Това са предимно рускоговорящи хора, които са представители на средния мениджмънт. Идват в България, за да правят същия малък бизнес, какъвто са реализирали в родината си – ресторанти, магазини, малки рекламни агенции. Има и представители на IT сектора, които работят по големи проекти.

Другата промяна, която се наблюдава през последната година е, че руснаците вече не търсят най-евтините имоти. Особено, когато става дума за придобиването на постоянен апартамент по Черноморието, те са склонни да отделят между 25 000 и 45 000 EUR.

Руснаците също така вече се насочват от по-големите морски градове – като Варна и Бургас, към по-малките като например Поморие, Царево, Созопол, Бяла. Именно това е и една от причините част от предприемачите да насочат инвестициите си към тези населени места.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови