Изготвят карти на дюните по Черноморското крайбрежие

Специализираните карти по Закона за устройство на черноморското крайбрежие ще бъдат готови до края на годината. Тогава изтича крайният срок, в който Агенцията по геодезия, картография и кадастър трябва да бъде готова и с определянето на границите на охранителни зони "А" и "Б" по Черноморското крайбрежие.
Това означава, че приоритетно ще бъде създадена кадастрална карта на 29 населени места в областите Добрич, Варна и Бургас.


В момента землищата на Несебър, Черноморец, Созопол, Приморско, Китен, Лозенец, Резово, Шабла, Крапец и Кранево имат кадастрални карти, регистри и специализирани карти на всички дюни, разположени извън морските плажове. Такива специализирани карти има и за плажовете и дюните на 5 села от област Варна.
Агенцията работи по създаването на специализирани карти и регистри на останалите обекти - крайбрежни езера, острови, лагуни, лимани, влажни зони, брегоукрепителни и брегозащитни системи и съоръжения, попадащи в землищата на селата Дуранкулак и Ваклино, община Шабла, област Добрич. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови