Бургазлии ще се лекуват при най-добрите кардиолози в Сити клиник

Бургаският кардиоцентър "Понтика" се вля в голямото семейство на "Сити Клиник".

На официалното откриване на болницата присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, водещи специалисти в медицината, политици.

"Понтика" направи наистина огромни промени на медицинския пазар в Бургас и намали заболеваемостта и смъртността от остър инфаркт на миокарда със 70% за 4 години. Тя има страхотни показатели и на кардиохирургичната си дейност, и на инвазивната, и на съдовите процедури- така привлече вниманието на такъв холдинг като "Сити Клиник" да инвестира в нея“, обясни д-р Мариана Контева, управител на доскорошната "Понтика", сега "Сити Клиник – Бургас".

Тя ще разчита както на сега съществуващия екип, но и на ключови специалисти от останалите лечебни заведения на Сити Клиник, сред които доц. д-р Иво Петров, който е най-изтъкнатият инвазивен кардиолог у нас. 

Освен развитието на ендоваскуларните методики искаме да направим болницата в Бургас база за специализация за следдипломно обучение, което да задържи младите кадри в Бургас и да доведем модерните начини и методики за лечение на мозъчния инсулт, който е един от най-големите убийци на нашето съвремие, също и в България. Имаме амбиция да направим един съвместен проект, който да е в услуга на хората, както е ефикасното лечение на миокардния инфаркт до този  момент, така да бъде и за инсулта“, обясни д-р Иво Петров.

Водещият кардиолог  ще извършва сложни безкръвни процедури при комплексни случаи ежемесечно в Бургас.

Радвам се, че пак сме екип с доц. Петров, с когото заедно започнахме трудовия си път, с учителя ни проф. Чирков, който ще преглежда в болницата и ще оперира. Нетърпелива съм да споделя с вас, че благодарение на качествата на екипа, Сити Клиник бе избрана от един от най-известните ендоваскуларни специалисти в Европа, за база за демонстративни операции.  Това ще стане на 14 и 15 септември. Бургаските пациенти ще имат уникалния за България шанс да бъдат лекувани от специалист от такъв ранг, какъвто този на  проф. Ландхоф“, съобщи  д-р Мариана Контева.

Най-добрите специалисти се присъединяват към екипа на Сити Клиник, за да получат пациентите от Бургас и региона най-добрата здравна помощ без да пътуват из страната и чужбина.

 

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови