Д-р Лангхоф спасява от ампутация в Сити Клиник /аудио, снимки/

Специалист на световно ниво провежда уникални операции в болница Сити Клиник - Бургас.

ЧУЙТЕ КАКВО РАЗКАЗАХА Д-Р ЛАНГХОФ И Д-Р КОНТЕВА В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ ПО-ДОЛУ

 

Доктор Ралф Лангхоф работи в Центъра по съдова медицина в Берлин /Медицинска клиника към Konigin Elisabeth Herzberge/

Това е един от най-големите специалисти по ендоваскуларна медицина, обясни д-р Мариана Контева, управител на Сити Клиник – Бургас. Има над 15 хиляди процедури – външни, вътречерепни, аортни, надколенни, бедрени, ъбречни, висцерални, съдови протези, венозно-лазерни. Д-р Ландхоф прави възможно предотвратяването на ампутацията, допълни д-р Контева.

Всички тежки усложнения на диабета и на артеросклерозата, свързани със запушване на артериите на краката са приоритет на неговата практика.

Ето какво разказа д-р Контева:

„Случаите, които събрахме са наистина тежки казуси за всички нас, включително и за хирурзите, тъй като работим в тясно сътрудничество със съдовата хирургия на МБАЛ-Бургас

Не всичко е просто, не всичко може да се оперира и не навсякъде може да се постави стенд. Това е смисълът на тиймбилдинга и на екипната работа, с която нашата болница се гордее.

По всеки казус сме успели да постигнем някакво решение. Направили сме два случая, които са уникални.

Единият от пациентите е с тежко запушване от аортата към краката и единственият му шанс е тежка комбинирана, периферна и коремна операция. Като процент на успеваемост са не повече от 35-40% тези операции. Като тежки усложнения са над 80%. Представете си един пациент, който преживява една такава сложна реконструкция и след това отново свиква да ходи и да живее нормално.

А това вчера се случи за час и половина. Докторът успя да отвори артериите и да възстанови кръвоснабдяването. Ако си представите, че един колатерал храни крака с 40 мм живак /налягане/, нормалното е 120-160, колкото е кръвното, този крак получава 4 пъти по-малко. Възстановяването на артерията наистина е въпрос на висш пилотаж.

Според него има много добри специалисти в Бургас апаратурата, това което е виждал в Германия е реципрочно на това, което го има в Сити клиник“.  

 

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови