Грипен вирус В атакува за последно

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Заради пролетната ваканция на учениците и Великденските празници статистиката все още не е тревожна

 

Суха мъчителна кашлица, липса на тонус и сили за живот – това са първите признаци, които усещат болните в момента. През последните дни те се увеличават лавинообразно, без статистиката да отчита това,а болните се заблуждават за състоянието си с пролетната умора. Според бургаски лекари случаите на повалени от грипен вирус В са повече, отколкото са регистрирани, заради факта че учениците са във пролетна ваканция, а повечето заболели отдават състоянието си на пролетната умора и не търсят лекарска помощ. Според тях картината ще се промени след като учениците влязат в класните стаи , а работещите се завърнат в офисите след почивните дни по Великден.

Самата ситуация със заболяването не е тревожна и не предполага епидемия, но е показателна за устойчивостта на грипните вируси и промяната на клиничната картина през последните години. 

Характерното за този грип е кашлицата. Тя е суха и се явява на пристъпи. Започва безобидно – сякаш гърлото е пресъхнало от климатика в офиса. Опитите за прочистване обаче не водят до резултат. Кашлицата продължава, а ден-два след това се явяват болки в гърлото и хрема. Гласът пада и състоянието рязко се влошава. Температурата може да се качи, но може и въобще да не надвиши 37,7. 

И без температура състоянието е мъчително и принуждава човек да остане на легло. 

Грипен вирус В не се влияе от традиционни изписвания римантадин, той не му влияе. Затова трябва да използват тамифлу,препоръчват лекарите. И ако това противовирусно лекарство се изпие още в първите 24-36 часа от началото на заразата, ефектът е много добър. Тежката грипна инфекция минава за около 3 дни. Като клинична картина грип В не е по-различен. Започва внезапно, има болки в ставите и мускулите, болки в орбитите на очите и температура с втрисане.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови