Невиждана болница отвори врати в Бургас, Ел Масри превръща града в център на здравеопазването (СНИМКИ)

Декоративни рибки, снимки на стария Бургас и ретро експонати посрещат болните, по коридорите звучи музика

Най-голямата ми амбиция е Бургас да се превърне с център на здравеопазването и да възвърнем доверието на хората в този позанемарен сектор. Това заяви за Burgasdream.com основателят на първия по рода си медицински център „Ел Масри”, който отвори врати в началото на тази седмица. Зияд Ел Масри призна, че този проект е бил мечтата на неговия живот и днес, когато тя е реализирана, с гордост разведе нашия екип, за да ни я покаже.

Вместо потискащите бели стени, първото, което виждат пациентите са декоративни рибки, пролетни цветя и огромни фотоси на стария Бургас. Вместо зловещото тиктакане на часовник, по коридорите звучи музика, по етажите, като експонати са разположени стари, излезли от употреба апарати, а вместо побелели и смръщени лекари с бели престилки, за здравето на хората се грижат усмихнати и приветливи специалисти.

Решихме нашата болница да не прилича на никое друго здравно заведение. Знаете, че много хора, още от деца изпитват истински страх от докторите. За да стопим границата между нас и нашите пациенти, ние направихме всичко възможно да превърнем болницата в един оазис. Не стига, че хората идват, защото са болни и ги боли, не е нужно да ги потискаме допълнително с болнична атмосфера. Дори облеклото на лекарите се отличава от обикновените лекарски престилки и халати. С това искаме да създадем внушението, че лекарите не ядат хора – напротив, те са тук, за да помагат”, разказа основателят на ДКЦ „Ел-Масри”.

Той споделя, че винаги е мечтал да създаде нещо различно и модерно. Обектът е напълно самостоятелен и независим от външни условия. Разполага с абсолютно всичко – най-добрата апаратура в цяла Европа, първокласни специалисти, сонда за вода и агрегат, който може да покрие нуждите не само на болницата, но и на целия квартал. Има слънчеви батерии, за да не вреди на околната среда. Сградата е изолирана отлично и разполага с три източника на отопление.

„Ние сме едни от първите в България. Първата частна болница, която е регистрирана още през 90-а година. На 7-и април тази година ще отбележим 26-ата си годишнина. Това е история, това не е малко. Но както знаете, животът се променя много бързо и човек трябва да бъде в крак с 21-и век. Затова преди четири години взехме решение да подобрим базата и качеството на нашите услуги”, спомня си Ел Масри.

Болницата се простира на 4000 кв.м. и се простира на шест етажа. Намира се в к-с „Лазур”, бл. 158 и работи всеки ден от 8:00 до 22:00 часа. От месец март здравното заведение ще работи по 24 часа без прекъсване.

Разполага с 22 специализирани кабинета, в които работят едни от най-добрите специалисти във всички направления - зъболекари, уролози, кардиолози, невролози, ортопеди, детски болести, АГ специалисти, както и три джипита. Те са от Бургас, региона и страната, като периодично ще има гостуващи професори от целия свят.

Едно от нещата, които отличават клиниката от всички останали са уникалните операционни зали, оборудвани с най-модерната апаратура и собствен интернет. Той позволява да се осъществява жива връзка в реално време дори с най-отдалечените точки на планетата, така че по време на операция хирурзите да се консултират с водещи специалисти от целия свят. За улеснение на пациентите има още ядрено-магнитен резонанс, рентген, 4D, мамограф и ехограф.

„Има два интензивни поста и 15 поста за хемодиализа. Те ще функционират напълно от април, ще се работи на три смени и реално по 45 души на ден ще получават качествено обслужване. Апаратурата ни е чисто нова и е единствена по рода си в България”, подчерта Зияд Ел Масри.

Медицинският център разполага с 35 легла, а болничните стаи са обзаведени по-скоро като хотел. Всяка от тях е оборудвана плазмен телевизор и интернет, банята и тоалетната са декорирани в различни орнаменти, има и удобна приемна за посетители. Има четири асансьора – един голям, един предназначен специално за пациентите и два за изхвърляне на отпадъци, собствена аптека, оптика и санитарен магазин – всичко събрано на едно място.

Освен, че може да излекува всяка част от тялото, екипът на ДКЦ „Ел-Масри” се стреми да възвърне и самочувствието на пациентите си. За тази цел е предназначен цял етаж от здравното заведение. Той е оборудван с най-съвременната апаратура за разкрасяване и може да задоволи капризите на всяка дама. Предлагат се всякакви услуги – стягане на лице, лазерната епилация, разкрасяване с ботокс, пилинг и много други.

Дали с всичко, което правим ще върнем доверието на бургазлии в здравеопазването – не знам. Това е много сложен въпрос, защото една птичка пролет не прави. Въпреки това ние даваме заявката си, че сме тук. Още от 90-а година, когато започнах да сбъдвам тази мечта, аз вярвам, че Бургас заслужава нещо различно, нещо модерно. Заслужава да се превърне в център на здравеопазването. Знаете, че досега при по-сериозен проблем, се налагаше да търчим до Стара Загора, Пловдив или Варна. За щастие в Бургас вече има много здравни заведения, а конкуренцията ражда качеството. Всичко това е само в интерес на пациентите”, категоричен е основателят на ДКЦ „Ел-Масри”.

Автор: Стиляна Божидарова

 

 

 

Коментари   

#29 Василев 16-01-2016 15:35
#25 Люба 11-01-2016 14:59
Браво -нека има ЧОВЕЧНИ ДОКТОРИ И ЕКИПИ !!!
Ами те са същите доктори,които ни лекуват и в "Окръжна болница",ама ...то и в "Дева Мария лекува по здравна каса ,ама накрая си плащаш и то сериозно, за услуги ,които не си получил.
Цитиране
#28 Tony 14-01-2016 15:49
Защо има подразнени от коментарите незнам.Всеки пише това което мисли и вижда.Това че не ви допадат коментарите написани от "невежи" граждани е лично Ваш проблем.
Цитиране
#27 Arch 14-01-2016 13:21
Всеки човек преценя сам за себе си къде да ходи и кой да го лекува,но и мисля ,че повече тук се имате за интелигенти хора и не смятам , че злобните ви коментари имат място тук.Завистта е типична българска черта и не ви прави чест тук да се изливате злобата,а ако имате нужда от лечение да търчите в ДКЦ"Ел-Масри". Кой какво е постигнал в живота си е огледало на това какво е правил и как го е правил,след като не ви е стигнал акъла да направите нещо различно и уникално не мисля че трябва да оплювате хората които правят за хората.Не за себе си ,не за лична изгода,а за хората да получават най-доброто.Апа ратурата която виждате от 90-те е стара и е показно от къде е започнало всичко.Апаратит е които се използват както пише в статията са най-модерните и нови за пазара.Ако обичате преди да коментирате се информирайте малко по добре за това как стоят нещата :)
Цитиране
#26 Някой_си 13-01-2016 21:11
Болницата е ЧАСТНА , а цените им са.....по добре да умра от колкото да им платя !!
Цитиране
#25 Люба 11-01-2016 14:59
Браво -нека има ЧОВЕЧНИ ДОКТОРИ И ЕКИПИ !!!
Цитиране
#24 Мариана Димитрова 10-01-2016 21:51
Честито! Болницата изглежда страхотно, а идеята е великолепна. Дано намерите наистина добри специалисти да работят в нея. Успех!
Цитиране
#23 Бай Иван 10-01-2016 19:54
Специално до Росица!Тук не говорим за правопис,краво дебела!
Цитиране
#22 Ивайло 10-01-2016 13:12
Честито! Изглежда много красива и уютна! Въпросът е, че за болничните заведения е по-важно кой стои зад операционната маса, зад скенера, зад комп. томограф, а не цвета на стените и аквариума с рибките....Разб ирам, че белият цвят понякога подтиска хората и трябва разнообразяване , но не тпрябва да се залита в тази посока, а да се привличат кадри, които да си разбират от работата. Успех!
Цитиране
#21 Росица Караколева 10-01-2016 12:52
Апостолов "гражданино" май ти липсват годините на основно и средно образование!
Бургазлии се пише не бургазлий!
НАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ ГРАМОТНО!
:lol:
Цитиране
#20 Sss 10-01-2016 11:22
Само да не си остане като Live hospital отиваш в клиниката и там няма кой да те прегледа ,защото в цялата им прехвалена клиника нямали лекар .
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови