Бургаската болница получи нова апаратура

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Доставени са хладилници, фризер, ергономичен стол за кръводарители

 

Нова апаратура за Отделението по трансфузионна хематология (Кръвния център) получи МБАЛ Бургас. Апаратурата ще замени остарелите уреди в отделението. Някои от тях не са подменяни повече от 20 години.

Доставени са два хладилника и фризер, както и ергономичен стол за кръвовземане. Сега кръводарителите лягат на 30-годишни неудобни кушетки. Екипите на отделението вече ще имат и мобилен стол за кръводаряване, който ще носят със себе си по време на акции извън болницата. Оборудването включва общо 11 апарата.

Апаратурата е купена със средства от Министерството на здравеопазването, отпуснати миналата година – близо 200 000 лева. „Радвам се, че Министерството откликна на нашите дългогодишни молби за обновяване на базата и оборудването. Старият хладилник се разваля постоянно, не минава и месец, без да викаме техници“, обясни началникът на отделението д-р Тодор Бояджиев. Той и колегите му се надяват съвсем скоро да започне строителство на ново отделение, в което да бъде преместено сега съществуващото. Сградата е от 1969 г. и оттогава в него не е правен ремонт.

Искането за средства за ремонта също е подадено в МЗ, откъдето се чака и финансиране. Новата апаратура ще бъде монтирана направо в новото отделение. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови