Здравни министри се запознават с бургаските проблеми на място

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Заместниците на здравния министър Петър Москов на посещение в Бургас.

Двамата зам. министри на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и д-р Адам Персенски  се срещнаха с областния управител на Бургас Вълчо Чолаков. На съвместна среща те обсъдиха състоянието на спешната помощ на територията. Дни по-рано в хумористичното предаване "Господари на ефира" бе излъчен репортаж за липсата на линейка в бургаската община Камено. Зам. министрите направиха проверка колко време ще отнеме на линейка да стигне от Бургас до центъра на Камено. Резултатът показа, че са необходими 15 минути, за да се стигне до мястото на инцидента, което според д-р Ваньо Шарков е добро време за отговаряне на сигнал. "Бургаската спешна помощ може да обслужва Камено и други населени места, които не разполагат с линейки," заяви д-р Шарков. Спешната помощ ще бъде финансирана с 85 млн. евро по европейски програми. 

По искане на здравното министерство ще бъде предоставен терен от двора на МБАЛ Бургас, на който ще бъде изграден Спешен медицински център. От месец април линейките в Бургас ще се увеличат с още 2. 

Ще бъде модернизирана и апаратурата в МБАЛ. "Предстои закупуването на ултразвуков апарат, дигитален мамограф и друг вид апаратура, от която бургаските лекари се нуждаят", допълни д-р Персенски. 

На събитието присъстваха още д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазването на Бургас, д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас, д-р Георги Матев, директор на МБАЛ-Бургас и главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови