Камен е първото Коледно бебе

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

12 бебета са се появили на бял свят от Бъдни вечер до тази сутрин, съобщиха от Родилното отделение на МБАЛ-Бургас.

На 24 декември са проплакали 3 момченца и 3 момиченца. Сред тях са Ева, Красимира и Кирил. 

Първото бебе на Коледа е родено в 01:00 часа вечерта и носи името Камен. Той е изненадал приятно екипите на отделението с впечатляващите си мерки. Камен тежи 4,5 кг. и  е висок  цели 55 см. Другото бебе на 25 декември е момиченце и се казва Виктория. Малката дама с име на победител е проплакала в 11:55 часа.

Във втория ден на Коледа (26 декември) на бял свят са дошли общо 4 деца – две момчета и две момичета. Първото е родено в 02:10 часа и се казва  Исус. Дежурните лекари в Родилно отделение приемат 12-те бебета, като най-големия подарък за празниците и пожелават на децата да са живи и здрави. 

26-ти декември се е оказал най-натовареният ден за екипите на Спешно отделение. След полунощ са приети 12 гранични полицаи, пострадали при катастрофа. Шест от тях са освободени за домашно лечение, а останалите шест са хоспитализирани. Те са в стабилно състояние, без опасност за живота. Благодарение на бързата реакция на екипа на отделението и дежурния лекар д-р Светослав Тодоров пострадалите са обработени светкавично и са преведени в съответните отделения. 

Тази нощ в Противошокова зала са приети и петима души след сбиване в кв. „Победа”. Всички те са имали леки наранявания и са освободени за домашно лечение. На 24 и 25 декември през Спешното отделение са преминали общо около 60 души, като повечето са били с хипертонични кризи (високо кръвно налягане) и сърдечносъдови заболявания. Имало е и няколко пациенти с инсулт. От отделението засега не отчитат драстично завишение на пациентопотока, който е приблизително същият, както и в делнични дни. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови