И мъжете страдат от остеопороза

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Остеопорозата често е смятана за болест при жените, в резултат на което милиони мъже в света остават извън обхвата на провежданата превенция, диагностика и лечение на заболяването, тъй като не са информирани за своите лични рискови фактори за развитие на остеопороза и за начините за предпазване от фрактури и инвалидизация. 

 

По традиция през м. октомври в страната се провежда масова информационна и скринингова кампания за запознаване с личните рискови фактори и ранна профилактика на заболяването. 

В рамките на тази кампания със съдействието на Община БУРГАС на 16 октомври 2014 г. /четвъртък/ от 10,00 до 16,00 часа в залата на ул. „Конт Андрованти“ ет. 3, ще се проведе информационно събитие „Да запазим костите си здрави!“, на което посетителите ще могат да чуят беседи за профилактиката при мъжете и жените, да попълнят тестове за определяне на личните рискови фактори от остеопороза, да се запознаят със здравословните норми на индекса на телесна маса, съдържанието на калций в диетата и двигателната активност. По време на събитието ще се проведат и измервания на костна плътност на цена 10,00 лв, като мъжете и техните придружителки ще ползват специални отстъпки.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови