Режат опасни клони по ул. „Любен Каравелов“

Започна резитбата на опасни клони от уличните дървета в Бургас.

Днес работници с автовишка оформят короните на копривките по ул. „Любен Каравелов“ в жк Възраждане, видя репортер на burgasdream.com.

Община Бургас се активизира в обезопасяването на дърветата, след като 10-метров кестен се срина до операта и премаза три автомобила. Това стана на 26 август.

"Този вид растителни видове имат свойството да "страдат" от вътрешно-гнилостни процеси без видими индикации за това", обясниха тогава от специализираната фирма "Дендропротект", която е ангажирана от общината да обследва дървета в града.

Сечта на дърветата в Бургас обаче се стопира, заради жалби на екоактивисти, които оспорват актовете за премахване. Всички издадени от Община Бургас разрешения за премахване на дълготрайна дървесна растителност до настоящия момент са оспорвани в съда, сочи статистиката. Това забавяне може да доведе до сериозни материални щети, както в случая, но и до необратими или фатални последици. Ситуацията става още по-опасна, когато има бури, градушки, интензивни валежи или дълги сухи периоди. Затова общината предприе подрязване на големите клони на уличните дървета.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови