"Откривай България" в Бургас

Бургас ще бъде домакин на националната кампания "Откривай България".

Пред културния център "Морско казино" от 11.00 часа на 26 септември /събота/, художничката Цветанка Цветкова - Зротева, съвместно с бургаски деца ще нарисуват прекрасния бургаски залив.

Бургас заедно с още 12 български града - Белоградчик, Благоевград, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен, е част от Националната кампания "Откривай България". Тя е едно от събитията, свързани с 13-то издание на международния песенен конкурс "Детската Евровизия", който ще се състои на 21 ноември 2015 г. в София.

Целта на кампанията e да повиши интереса към детското творчество и предстоящото издание на Детската Евровизия 2015, да разкрие пред Европа красотата и културата на страната ни.

Всяка от картините ще бъде своебразна покана на българските деца към техните европейски приятели - участници в Детската Евровизия 2015, да открият красотата, историята и гостоприемството на страната ни. Творбите ще бъдат подредени в пътуваща изложба, която ще бъде представена в България и Европа.
Българската национална телевизия ще направи зрителите съпричастни със случващото се в страната.

В дните на Детската Евровизия 2015 г. в пространствата на "Арена Армеец" ще бъде открита изложба с творбите, създадени в рамките на кампанията. Консултант на инициативата е известният български художник Иван Яхнаджиев, който ще нарисува и картината на гр.София. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови