Иконно ателие за арт терапия на онкоболни откриват в Бургас

С водосвет и молебен за "здраве, спасение и сохранение" на всички утре - 8 октомври, в Бургас ще бъде открито Иконно ателие

- галерия за арт терапия на онкоболни и болни с труднолечими заболявания. В 18.00 часа Стоян Христов, известен като Дякона, събира приятели и православни християни на ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 60.

В ателието постоянно и временно са ангажирани трима онкоболни. "Готови сме да приемем и други, както и всеки интересуващ се от нашата работа в областта на църковно-религиозните изкуства и традиции!  Тук работят достойни хора, а не просяци. Търсещи и молещи, желаещи чрез и труда си и Вярата да укрепят силите си в тежката борба с Изпитанието Господне - Болестта!", заяви за BurgasPlus инициаторът на идеята Стоян Христов.

Ателието е с малка галерия, 2 работни къта за иконопис, работилничка за декупаж, сувенири и предмети с църковно и религиозние. Факт е вече и скромна  издателска дейност за популяризиране на православната икона, както и  на каузата - хора с тежки заболявания да не бъдат сами в борбата си за живот, да имат своята реализация и същевременно да получават признание за сътвореното от тях.

В ателието вече  се изработват  няколко Проскинтарийни икони за храмове в Бургаска и Еленска духовна околии, както и по проект за стенописи на Притвор на бургаска църква. Там всеки би получил, напълно компетентна и професионална богословска консултация по всички въпроси на Православните църковни изкуства, устройство на храма и литургика.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови