България е аутсорсинг дестинация на годината за 2015

България за първи път е носител на Европейската награда за аутсорсинг дестинация на годината.

Наградите на Европейската аутсорсинг асоциация (ЕOA) бяха обявени на официална церемония, която се състоя на 8 октомври 2015 г. в португалската столица Лисабон.

Пламен Цеков, член на борда на Българска аутсорсинг асоциация (БАА) и изпълнителен директор на „Скейл Фокус“ АД, получи отличието за страната ни, която спечели в конкуренция с утвърдени аутсорсинг дестинции като Латвия и Южна Африка. „Това е страхотно признание за България, което ще спомогне за още по-сериозно развитие на ИТ и аутсорсинг индустрията, и най-вече за разпознаваемостта на българските компании на международната сцена,“ каза Пламен Цеков.

„Наградата е признание за развитието на аутсорсинг индустрията в България и за това, че страната ни е на световно ниво. Това е награда за българската държава и е признание за човешкия капитал и добрите бизнес практики у нас, за стабилността и перспективите за развитие на целия бизнес сектор,” каза Стефан Бумов, председател на Българска аутсорсинг асоциация (БАА).

БАА благодари на компаниите-членове на асоциацията за участието в процеса на подготовка на кандидатурата на България и за предоставените примери за добри практики от реалния бизнес.

По думите на Кери Халард, CEO на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания (NOA): „За пореден път сме свидетели на изключителен набор от организации, които са сред най-добрите примери за аутсорсинг в Европа и извън нея, което направи конкуренцията в тазгодишния конкурс особено оспорвана. Победителите трябва да са изключително горди - всеки претендент в шортлистата показа способност за осигуряване на бизнес стойност по един вдъхновяващ и иновативен начин.“

България е и в шортлистата за наградите на NOA (Национална аутсорсинг асоциация на Великобритания) за 2015 г. в категория „Offshoring Destination of The Year“ за 2015, където се състезава с още три държави - Словакия, Южна Африка и Шри Ланка. Резултатите от конкурса ще станат ясни през ноември т.г.

Европейската аутсорсинг асоциация вече шеста поредна година отличава усилията на държавите и компаниите за утвърждаване на най-добрите практики в аутсорсинга на паневропейско ниво. ЕOA  е средище на най-високите постижения в областта на аутсорсинга в Европа, с фокус върху комуникирането на стратегическите уроци в индустрията, като в същото време изтъква постиженията, които може да бъдат достигнати.

Аутсорсинг секторът продължава да бъде сред най-динамичните и бързоразвиващи се бизнеси в България като за поредна година през 2014 г. бележи ръст от 13.7% в сравнение с 2013 г. и представлява 3% от БВП на страната. Аутсорсинг секторът е дал възможности за кариера и професионално израстване на над 33 000 млади специалисти през 2014 г.

Българската аутсорсинг асоциация е създадена през 2012 г. и обединява усилията на компаниите, предоставящи аутсорсинг услуги с цел да да повиши конкурентността на средата и създаде допълнителни условия за повишаване на чуждестранните инвестиции в сектора и за развитието на добри бизнес практики.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови