ИАРА удря бракониерите в Бургаския залив

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Бургас предприемат съвместни действия

относно контролната дейност срещу бракониерския риболов в акваторията на Бургаския залив, съобщават от ИАРА. Това стана ясно по време на среща между Тодор Ангелов, главен директор на Главна дирекция „Рибарство и контрол“ на ИАРА и Николай Костов, началник на сектор „Охрана на държавната граница“ към РДГП –Бургас. 

В срещата участие взеха и Константин Дамянов, началник сектор „РК“ Бургас на ИАРА, комисар Неделчо Рачев-началник Гранично полицейско управление – Бургас, Ваньо Иванов-председател на „Морско рибарско сдружение“ – Бургас и рибари от рибарско селище „Ченгене скеле.

Рибарите бяха запознати с нормативната уредба, както и с изискванията за риболовна дейност. Те дадоха своето одобрение за промените в Закона за изменение и допълнение на Закона за рибарство и аквакултури. Според тях, решението за отпадане на задължението на собствениците на кораби под 10 метра да се регистрират като юридически лица и еднолични търговци, е правилно. 

Рибарите изразиха своето задоволство и от освобождаване им от задължението да водят дневник, въз основа на влязъл в сила план за статистически извадки в съответствие с правото на Европейския съюз.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови