МГЕРБ-Бургас участва в Зимен университет в Сандански

Над 140 младежи от цялата страна се включиха в десетото издание на Зимния университет на ГЕРБ този уикенд в Сандански.

Той премина под мотото #EU.bg. и бе организиран с подкрепата на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“.

Структурата на младежите от Бургас за поредна година участва в дискусионния форум. Областният председател Николай Василев, Станимир Христов и Станислав Иванов, който е от неправителствения сектор, дебатираха по теми, свързани с национални и местни приоритети в контекста на глобалната европейска политика, с икономиката, с генезиса и съдържанието на българския политически процес в условията на демокрация, както и с бъдещето на Европа. 

Сред главните организатори на форума бе народният представител Галя Желязкова, която е и организационен секретар на НИС на МГЕРБ. 

Гости на Зимния университет на МГЕРБ бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, българският еврокомисар Мария Габриел, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, депутатът и актьор Евгени Будинов, политологът Румяна Коларова и журналистът и документалист Христо Христов. Присъства зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев и представителят на „Ханс Зайдел“ за България Богдан Мирчев.

Форумът бе открит от председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Той насочи вниманието към актуалната политическа обстановка в страната. 

„Една от основните причини БСП да ги няма в парламента в сряда беше нежеланието на партията и на лидера им Корнелия Нинова да ратифицират договора за присъединяване на Северна Македония към НАТО. С това си действие Нинова вкара БСП в историята като първата партия, отказала да участва в ратификацията на толкова важен договор“, коментира Цветанов. 

В рамките на форума младежите декларираха позиция за ескалиралата ситуация около Венецуела и отказа на президента Николас Мадуро да допусне хуманитарна помощ от Колумбия и Бразилия. В нея те остро критикуват президента Радев, назовавайки го "момчето" и "куклата на конци" на съветския генерал от КГБ Леонид Решетников.

„Академиите на МГЕРБ са двигател на партията, лекторите винаги са на много високо ниво и имаме възможност да дискутираме обществения и политическия живот в страната. Много полезно е и обмяната на опит – структурите на МГЕРБ обхващат цялата страна и с останалите младежи коментираме провеждането на различни инициативи, начин на организация на работа. В Бургас тече подготовка за предстоящите евроизбори, а още в началото на март МГЕРБ ще проведе някои от традиционните си мероприятия в областта“, сподели Николай Василев. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови