Температурите падат 

 

С преминаването на студен атмосферен фронт през страната днес температурите ще се понижат - минималните ще са от 12° до 19°, предаде БНТ.

Сутринта в отделни райони от Северозападна България ще превали, а около и след обяд валежи и гръмотевици ще има и на места в южните и източните части от страната. Максималните температури ще са между 24° и 29°, малко по-високи в крайните югозападни райони.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили до умерен, в Дунавската равнина, Горнотракийската низина и по долината на Струма ще е временно силен. Предупредителен жълт код е обявен в 12 области от страната.

На морския бряг също ще има временни увеличения на облачността и след обяд на отделни места ще превали. Ще духа до умерен северозападен вятър, след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 21° и 27°. Температурата на морската вода е от 13° на Шабла до 18° около Бургас, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Валежи ще има също и на места в планините, главно в Родопите ще са придружени от гръмотевици. Ще духа силен северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 13° на Алеко до 22° в Банско.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови