Д-р Стефан Геренов загина в автомобилна катастрофа

Реаниматорът в МБАЛ-Бургас д-р Стефан Геренов загина в автомобилна катастрофа, съобщава Флагман.бг. 

Ягуарът му се движел от Приморско към Бургас, когато се е блъснал челно в камион на строителната фирма "Евробилд". Катастрофата е станала край созополското село Равадиново.

Д-р Стефан Геренов работи от 25 години в отделението по Реанимация в МБАЛ-Бургас.  Той е носител на почетната сребърна значка „Лекар на годината”, която се връчва традиционно от Българския лекарски съюз.  На 18-20 юли 2012 г. участва в спасяването на десетки ранени в атентата на Летище-Бургас. Това е втората трагедия в последните дни с лекар от най-важното отделение на МБАЛ-Бургас. В събота д-р Йордан Томов загуби дъщеря си Ирена, която се самоуби у дома.

"Покрусени сме от случилото се с д-р Геренов. Той беше отговорен и всеотдаен. Беше герой. Правеше невъзможното, за да спаси пациента, независимо от условията, при които работи", заяви неврохирургът д-р Светлозар Георгиев, зам.-директор на МБАЛ-Бургас.

Д-р Геренов загина на 52-годишна възраст. По непотвърдена информация, той е пътувал от с. Варвара към Бургас, бързал е да застъпи дежурство в Отделението по реанимация и интензивно лечение. Събота и неделя той прекарвал в семейния хотел във Варвара.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови