Какво ще се случи днес в Бургас

Ето най-важните културни събития в морския град, предвидени за събота

 

-        На 1 август стартира второто издание на инициативата „Моят Бургас е моята Европа”, чието начало беше поставено миналата година. Тази година конкурсът е на тема „Бургас - европейски град на спорта за 2015 г”.

Инициативата е на ръководителя на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел и Клуб “България за младите” към Гражданско сдружение ГЕРБ.

-       120 коня от 30 клуба от цялата страна ще се пуснат в квалификациите на петия национален турнир по конен спорт "Купа Бургас".

Квалификациите стартират в събота. Началото е в 16:30 часа. В неделя продължават от 9:30 часа.

-       33-то издание на Националния фестивал за песен, предаде репортер на Радио „Фокус” – Бургас ще се проведе на 1 август, събота, от 21.00 часа по традиция в Летния театър на Бургас.

-       С незабравимо суинг джаз парти, освежено с ледени коктейли с кашаса и ром, ще зарадва посетителите си остров Света Анастасия на 1 август.

За романтичната атмосфера ще се погрижат музикантите Милен Кокошаров – пиано, Емил Пехливанов – перкусии и ударни инструменти, и Георги Зайков – тромпет и вокал.

-       Чудотворна икона на Пресвета Богородица, която се съхранявана в трезора на Националния исторически музей идва в Бургас на 1 август.

Светинята ще пристигне в морския град при засилени мерки за сигурност и ще бъде поставена за поклонение в църквата "Николай Мирликийски Чудотворец" в к-с "Меден рудник".

Добавете коментар


Защитен код
Обнови