Наши аутсорсинг компании номинирани за европейски награди

България е номинирана в категорията „Offshoring Destination of the Year“ за 2015 г. на Европейската аутсорсинг асоциация (EOA).

Един от най-престижните конкурси в областта на аутсорсинг индустрията обяви шорт листа в тазгодишното издание на Наградите на ЕOA, които вече шеста година селектират и отличават усилията на държавите и компаниите за утвърждаване на най-добрите практики в аутсорсинга на паневропейско ниво.

Българска аутсорсинг асоциация(БАА) съобщи, че тази година няколко български фирми са финалисти за награда, като сред тях са членове и на БАА. Българската „СкейлФокус“ ще се конкурира за наградата в категория „European Outsourcing Service Provider of the Year“. „ТелеТек“, които придобиха българската компания „Софика Груп“ в началото на 2014  г., също са финалисти в категорията „European IT Outsourcing Project of the Year“.

„Тазгодишната класация на ЕОА за офшоринг дестинация на годината е поредното международно признание на България, която през последните години се доказа като предпочитано място за изнесени услуги в сферата на бизнес процесите и информационните технологии.Вярвам, че тази тенденция ще продължи и в бъдеще“, каза СтефанБумов, председател на Българска аутсорсинг асоциация(БАА). 

По думите на Кери Халард, CEO на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания: „Да бъдеш номиниран за наградите EOA, е свидетелство за постигането на нещо наистина грандиозно в сферата на аутсорсинга.“

Носителите на наградите наЕOA ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се състои на 8 октомври 2015 г. в Лисабон.

Европейската аутсорсинг асоциация е средище на най-високите постижения в областта на аутсорсинга в Европа, с фокус върху комуникирането на стратегическите уроци в индустрията, като в същото време изтъква постиженията, които може да бъдат достигнати.

Българската аутсорсинг асоциация е създадена през 2012 г. с цел да обедини интересите на компаниите, предоставящи аутсорсинг услуги, да повиши конкурентността на средата и създаде допълнителни условия за повишаване на чуждестранните инвестиции в сектора.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови