Станали от студентската скамейка искат два бона заплата

Младежите като цяло не искат да работят. Това стряскащо наблюдение сподели директорът на дирекция „Регионална служба по заетостта” – Бургас Пенка Кирилова.

По думите й току-що завършилите специалисти и безработните до 30-годишна възраст имат свръх завишени очаквания, затова масово отказват работа. Те предпочитат да работят в администрацията, а не в реалния сектор, а заплата под 1000 лева минава за неприемлива. Именно това е причината за занижения интерес към програмата Младежка заетост.

Пенка Кирилова подчерта още, че регистрациите на безработни, които не желаят да бъдат насочвани и отказват работа, се прекратяват на момента. Директорът на дирекция „Регионална служба по заетостта“ изложи данни според които се отчита увеличение на боря на регистрираните безработни лица през октомври в област Бургас.

За преходния месец новорегистрираните безработни лица в бюрата по труда в областта са 14 281. Равнището на безработицата в края на месеца е 7,6 на сто, като по този показател Бургаска област е на 4-то място по ниска безработица след София-столица (2,8%), Габрово –(5,9%) и Варна (6,5%) и пред Пловдив (7,8%). Най-ниско равнище на безработицата за месец октомври има в Община Бургас (4,7%). Под условната граница от 10% са още общините Приморско (5,4%), Несебър(5,8%), Карнобат (6,8%), Поморие (8,1%), Царево (8,8%) и малко Търново (9,1%), а в останалите общини то е високо. Спрямо миналия месец в Община Средец се отчита спад на равнището на безработицата. Обявените работни места през октомври са общо 682.

Най-много работни места в реалния сектор са заявени в отраслите „Преработваща промишленост”, „Търговия”, „Ремонт на автомобили и мотоциклети” и „Транспорт, складиране и пощи”. Постъпилите на работа от бюрата по труда от област Бургас през месеца са общо 1182 души.

Коментари   

#1 VM 20-11-2015 14:10
дайте ми я тая работа за 1 хил на месец ши работя че пушек се дига до ся най високата заплата която съм зимал е 450лв така че да си замълчат по-добре че не вървят особено.искате от хората да работят 12 часови смени за 450лв.и работят с нощен труд на смени или 6 дена по 12 часа с 1 ден почивка. хвърлете се от някъде!
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови