2000 лв. за собственика на „Златна рибка“, направил дига в река Равадиновска

Басейнова дирекция наложи глоба на собственика къмпинг „Златна рибка“ за издигната дига в коритото на река Равадиновска.

Санкцията на Скорпион груп ООД е потвърдена от Бургаския районен съд, научи burgasdream.com.

На 11 февруари т.г. е била извършена проверка от старши експерт на Басейнова дирекция Варна, съвместно със служитела на община Созопол.

На мясото те видели, че на десния бряг на река Равадиновска в участъка на къмпинг „Златна рибка" между моста със съседения хотелски комплекс „Лагуна" и началото на плаж „Златна рибка" е изградена защитна дига от едри камъни и земни маси. Дигата била с ширина приблизително 2 м и дължина — приблизително 250 м. В момента на проверката като са пристигнали два камиона, натоварени със скална маса.

Геодезическо заснемане на три точки от съоръжението устоановява, че то попада в коритото на Равадиновска и заливаемата ивица на реката.

Скорпион груп ООД използва воден обект за изграждане на защитно съоръжение - дига, за да предпази имотите си от вредното въздействие на водата без наличното за това основание-разрешително за ползване на воден обект, категорични са от Басейнова дирекция. Съдът потвърди наказателното постановление.

 

 Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови