Пристигнаха първите туристи за сезона

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Израелски туристи откриха летния сезон

110 израелски туристи от Тел Авив кацнаха на бургаското летище. Туристите бяха посрещнати с хубав български обичай, включващ танци на фолклорен ансамбъл и питка с мед. Българските танцьорки и музикалните инструменти предизвикаха интерес у израелците и всички поискаха да се снимат с тях. Първите летовници ще прекарат 3 дни в България. Тяхната почивка съвпада с еврейския празник Пасха, който те ще отпразнуват тук. Израелските туристи ще почиват в Слънчев бряг, но ще имат възможност да разгледат и Бургас. 

Изключително изненадани от хубавото посрещане туристите споделиха, че нямат търпение да се разходят из града и да посетят бургаските музеи. 

"И друг път съм почивал в България. Много ми харесва тук. Това е много красиво място и хората са специални", каза първият турист, стъпил на българска земя.

Израелците бяха посрещнати от директора на МВР – Бургас Калоян Калоянов, израелския консул Орлин Мандов и зам. кмета на Бургас Красимир Стойчев. Мерките за сигурност на бургаското летище бяха засилени заради атентата през 2012 година, в който загинаха 7 души и над 30 бяха ранени.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови