Над 1000 работни места за сезона обявиха на борса в Бургас

Над 45 работодатели участват в специализираната трудовата борса в сферата на туризма.

Това съобщи Пенка Кирилова, директор на Регионалната служба по заетостта в Бургас, по време на откриването на трудовата борса в Бургас. Тя се организира всяка година, преди туристическия сезон и е специализирана в сферата на ресторантьорството и хотелиерството. 

На откриването присъстваха д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазване, социални дейности и спорт на община Бургас и Живко Янакиев, директорът на Бюро по труда-Бургас. 

„Очакванията ни са да бъдат обявени над 1000 работни места. На този форум очакваме да срещнем търсенето и предлагането. Търсенето на подходящи безработни лица от страна на работодателите“, обясни Пенка Кирилова. 

Утре ще се проведе трудова борса и в Руен, a на 30 март такава предстои и в Бюро по труда - Айтос. 

„Очакваме и там да присъстват представители на туристическия бранш, за да можем да им насочим подходящите безработни лица. В бюрата по труда в момента се провеждат обучения на безработни лица по професии, свързани с туризма. Обучаваме камериери, сервитьори, бармани, оператори. Агенцията по заетостта се опитва да задоволи потребностите от работна сила, предвид очакванията за по-силен туристически сезон“, допълни Пенка Кирилова.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови