Марешки избута Фаркол от ДЦК-2

Безпрецедентно висока цена от почти 10 000 лв. месечен наем осигури победа на групата Марешки

на търг за нов наемател на аптеката в ДКЦ 2 - Бургас. От сега обаче вървят залози, че договор при такава сума едва ли ще бъде сключен, съобщи Георги Базотев, собственик на аптеки Фаркол. 

Търгът се проведе в първия работен ден след като управителят на бившата Трета поликлиника изгони дългогодишния си наемател – Фаркол. 

Верига Марешки притежава и друга аптека непосредствено до ДКЦ 2. С наддаване, приближило  космическите 10 000 лв., тя реално става 100% монополист в района. Достигната тръжна цена всъщност повече прилича на годишен наем, но е невъзможно висока за месечен. И победителят едва ли има намерение реално да я плати, смята Базотев. 

На публичния търг бе ангажиран нотариус, който да протоколира случващото се, но бе отстранен по скандален начин, за което има съставен протокол, съобщи собственикът на Фаркол.  

В отговор на официално входирано искане с дата 16 март 2015 г., ДКЦ 2 все още не е предоставил копие на протокола на комисията, провела търга, съгласно Общинската наредба за провеждането им.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови