Стартират отчуждителните процедури в Поморие и Ахелой

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Собствениците на имоти да бъдат по- отстъпчиви, апелират депутати от ГЕРБ

 

В края на тази седмица бе обявена процедура за възлагане на избор на изпълнител за реконструкция на пътя Бургас-Слънчев бряг. Процедурата се отнася за изграждане на второ платно на участъка Поморие-Ахелой, който е изключително натоварен през летния сезон и е с дължина близо 5 км. Това съобщиха народните представители от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев и Иван Вълков, които проведоха разговори с Агенция „Пътна инфраструктура“ по темата. 

Изграждането на четирилентовия път между Бургас и курорта стартира през 2012 г., по времето на първия мандат на кабинета „ Борисов“ . За съжаление, две години проектът бе напълно „замразен“ при правителството на Орешарски и нямаше никакъв напредък. Важното е, че започват конкретни действия  и се надяваме процесът по довършването на целия проект да бъде ускорен. Това е наистина най-важният международен път, на летището кацат между 2 и половина милиона туристи и не е допустимо да им отнема повече от час да стигнат до Слънчев бряг“, коментира областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев. 

Зам.-председателят на транспортната комисия в парламента Иван Вълков заяви, че обявената процедура е от голямо значение и е дългоочаквана не само от жителите на региона, но и засяга цялата страна. 

„Процедурата ще отнеме близо два месеца, така че вероятно през май може да бъде обявен и избраният изпълнител на трасето. Успоредно с това, ще стартират и отчуждителните процедури по изграждане на обходите на Поморие и Ахелой. Надяваме се, че те ще преминат по-леко и ще има съгласие от страна на собствениците, за да може цялостното разширение на пътя Бургас-Слънчев бряг да бъде факт”, заяви зам. председателят на транспортната комисия в парламента Иван Вълков. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови