В Бургас: Юруш на големите януарски намаления /снимки/

Големите намаления на зимните колекции след голямото пазаруване за Коледа и Нова година вече са факт в бургаските магазини. 

Колко по-изгодно може да ни излезе пазаруването през януари и какви рискове крие?

По лъскавите витрини на търговските обекти по ул. Александровска и ул. Богориди се кипрят огромни надписи с 40-50% до 70% намаление на цените на стоките.

Отстъпките са най-вече за дамско и мъжко облекло, обувки, козметика. 

Така може да се окаже, че в зависимост от това къде сте избрали да пазарувате, може да спестите от десетина до няколкостотин лева. 

Както обаче по време на Черния петък, така и сега, търговците прилагат различни шашми, като накрая може да се окаже, че закупената стока е по-скъпа от обикновено.

От Комисията за защита на потребителите предупреждават за възможни нелоялни практики.

Сред прилаганите хитрости при сезонни намаления на облекла е поставянето на големи надписи на витрините на магазините с внушителни проценти отстъпки, които обаче се оказва, че важат за много ограничен асортимент от предлаганите групи артикули или за единични бройки. 

В други случаи не е достатъчно ясно при какви условия потребителят може да се възползва от анонсираното намаление или пък отстъпките не се прилагат така, както са обявени. 

В последните години десетки подобни практики са прекратени след намесата на контролния орган.  

Има и други капани при провеждането на промоции и намаления, които КЗП установява и забранява целогодишно и които могат да се срещнат и по време на сезонните акции. 

Например, разпространяването на рекламни брошури, в които не са посочени коректно обхванатите от кампанията стоки или пък се дава подвеждаща информация за съществени характеристики на предлаганите намалени артикули.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови