Кейптаун е най-добрият град за туризъм

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Кейптаун бе обявен за най-добрият град за туризъм според читателите на Telegraph Travel.

 

На официална церемония в Лондон бяха обявени победителите в годишните награди за туризъм на британския уебсайт „Telegraph Travel”.

Класацията се базира на мнението на почти 90 000 читатели, определили чрез гласуване своите любими туроператори и туристически дестинации. Според „Telegraph Travel” класацията e най-изчерпателната, широкообхватна и надеждна в света.

Наградите “Telegraph Travel Awards” отличават туроператори, туристически агенти, круизни и самолетни компании, туристически дестинации и хотелски вериги.

В категорията „Туроператор” читателите на британското издание определиха създадената предi 44 години компания „Trailfinders” за победител. Най-добрият туроператор за специализирани пътувания е „HF Holidays”, а за най-добър туроператор, организиращ пътувания с екскурзовод беше обявен „Scenic Tours”.

Според гласувалите в класацията най-надеждната авиокомпания за пътуване на кратки разстояния е британската „British Airways”, а на дълги „Singapore Airlines”, следвана от „Emirates” и “Virgin Atlantic”. Трите най-добри хотелски вериги са съответно – „Four Seasons”, RIU и “ Jumeirah Group”.

Най-добрата държава за туризъм е Нова Зеландия. Според експертите на „Telegraph Travel” страната предлага редица възможности за активен отдих, придружени от оживен културен живот и кулинарни приключения, както и гостоприемно отношение към туристите. На второ и трето място се нареждат Малдивите и Южна Африка.

Тази година Кейптаун взема приза за най-добър град за туризъм в света. Интересен факт е, че челните три позиции в тази категория се заемат от градове на морето. Все пак южноафриканският град печели състезанието с разнообразието от забавления за туристите, които предлага – каране на сърф, трекинг, гурме ресторанти, богат културен живот, винени турове и плажове. Ванкувър в Канада и италианската Венеция следват Кейптаун в тази категория. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови