Пчелари от Черноморския регион искат съвместно излизане на пазара

Участват производители от България, Румъния, Турция, Украйна и Молдова

Пчелари от пет страни от Черноморския регион обсъждат възможностите за съвместно излизане на различни пазари. Това съобщи Тодорка Димитрова, директор на Агенцията за икономическо развитие-Варна, която е организатор на Международният панаир на пчеларските продукти.

Форумът се провежда в партньорството на Областния информационен център в морската столица, като в проявата участват производители от България, Румъния, Турция, Украйна и Молдова, предаде БТА.

Според Димитрова основната цел на пчеларското събитие е да се създаде мрежа на производителите на пчелни продукти от региона, за да могат в бъдеще те да работят заедно, да обменят информация за новостите в биологичното пчеларство, новите технологии и други.

Една от целите на мрежата е да се видят възможностите за съвместно излизане на пазара не само в Черноморския басейн, но и на други места. Причината за това е, че пчеларите от отделни райони не могат да осигурят достатъчно количество мед за други континенти.

Проектът "Увеличаване на търговията и модернизацията на пчеларството и свързаните с него сектори в Черноморския басейн" е финансиран от програма "Черно море 2014-2020" и е с продължителност две години.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови