Тол системата потвърди плащане след 12 дни, шофьор отнесе 3 акта, има 2 винетки  

Тол системата отново затрудни работата на транспортна фирма „М-Бус”, създавайки неудобство както за служителите, така и за пътниците й.

Случаят е почти идентичен като този от март, при който автобус със заплатена винетка бе спрян, а на шофьора съставен акт. Сега обаче ситуацията е още по-абсурдна, а засегнатите превозни средства повече.

На 4-ти септември т.г. от „М-БУС” правят групова заявка за закупуване на електронни винетки от сайта на BG TOLL, като посочват валидност от 9-ти септември. Така условието да има три дни за обработка на заявката е спазено.

„В периода от 11-ти септември обаче автобусите ни, пътуващи по линиите Варна, Сливен, както и два автобуса с организирани групи, бяха спрени, а на шофьорите съставени актове. Автобусът до Велико Търново беше спрян три пъти – на 10-ти, 12-ти и 13-ти септември. Получихме потвърждение за закупени електронни винетки чак на 16-ти септември, но в него посочената дата на валидност беше от 9-ти септември. Така ние сме платили винетките и за периода, в който сме глобени, че караме без такива. Правилно ли е това и кой ще ни възстанови средствата”, пита управителят на „М-Бус” Румен Христов.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови