Ето какви мерки предлага Живко Табаков за справяне с последиците от COVID-19

В краткосрочен план един от най-сигурните пазари в туризма ще си остане вътрешният, което означава, че Община Бургас не може да разчита единствено и само на държавна политика и помощ за преодоляване на последствията от COVID-19.

Това заяви общинският съветник от ДБГ Живко Табаков по повод на внесената от него докладна записка с предложени конкретни допълнителни икономически мерки.

„За да сме конкурентни във вътрешна среда, неминуемо трябва да отделим допълнителни средства за реклама, наред с представянето на ясна стратегия как и какво да рекламираме“, пише в докладната Табаков. 

Спешното изготвяне на кризисна рекламна стратегия за ефективно рекламиране на Бургас като сигурна туристическа дестинация от отдел „Туристически политики и дейности”, както и залагането на средства в размер на 50 хил. лева. за външна, медийна и онлайн реклама, би дало известна преднина на Бургас пред останалите големи градове в страната в битката за всеки един турист, категоричен е общинският съветник от ДБГ.

„Важно е да припомним, че със заповед на кмета бе отложено стартирането на „Зелената зона” от 2 май до второ нареждане. „Движение България на гражданите” винаги е стояло зад позицията, че въвеждането на „Зелена зона” изобщо удря по малкия и средния бизнес, който иска да привлича клиенти, а развитието на малките и средните предприятия е ключово за България и икономиката ни, както и за туристическия отрасъл“, коментира Табаков. 

„Движение България на гражданите“, предлага Община Бургас чрез Общински съвет да предприеме следните допълнителни мерки за ограничаване щетите от кризата:

1. Намаляване на цените за ползване на спортни съоръжения, зали, сцени и театри за провеждането на платени спортни и културни мероприятия със 70 % до приключване на действието на извънредна обстановка;

2. Намаляване на такса битови отпадъци на заведенията за хранене и развлечения с 50 % до настъпването на промяна в заповедта на министъра на здравеопазването на РБ България, с която да им бъде позволено да работят на пълен капацитет;

3. Заплащането на такса „тротоарно право” за заведенията за хранене и развлечения да се изчислява на база квадратура брой разположени маси за месеците май, юни, юли, август и септември, а не както досега - на квадратен метър за цяла заета площ;

4. Намаляване на наемите за РИЕ /рекламно-информационни елементи/ на 50 % за периода след изтичане на извънредната обстановка до 31 октомври 2020 г.; 

5. Подновяване на изтичащите разрешителни за РИЕ – без авансови вноски, да бъде преустановено действието на чл. 33, ал. 2, т. 1 от Наредбата, за период от една година след извънредната обстановка.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови