Лукойл най-после ще плаща данъци

„Лукойл България“ започва да плаща данъци. Това съобщи в интервю за „Дневник“ финансовият министър Асен Василев.

Това е възможно след като компанията е решила, че със задна дата, от 1 януари 2021 г., работи „образно казано на ишлеме“ и така да излиза на печалба и да внася данъци в бюджета.

Министърът обяви, че след съгласие от страна на компанията, която винаги е на загуба, поради което не плаща данъци в България, най-сетне са разсекретени ревизионните актове на дружеството от 2016 г. и 2017 г. след като през 2018 г. „Да, България“ спечели дело за това.

Тъй като данните в тях представляват данъчна тайна, досега не бе изнасяна информация. Василев посочи, че сега вече всеки може да види, че държавният интерес при тези ревизии е защитен.

Установени са дължими 535 млн. лв. данъци, които обаче няма да бъдат внесени в бюджета, защото ще бъдат приспаднати от декларираните загуби досега.

По проверката за т. нар. трансферно ценообразуване, започната по искане на Василев, за да се установи дали благодарение на него „Лукойл България“ винаги излиза на загуба, той посочи, че се очакват резултати след няколко седмици, тъй като в нея се ползва помощ от Холандия и Франция.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови