БАБХ с масирани проверките по Коледа и Нова година

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва засилени проверки за предстоящите Коледни и Новогодишни празници от утре до 3 януари 2022 г. в цялата страна.

Целта е да се осигури безопасност на предлаганите храни, да се гарантира сигурност на потребителите при увеличеното търсене и предлагане на стоки и хранителни продукти, както и да се предотврати всеки опит за злоупотреби от недобросъвестни бизнес оператори, за да могат потребителите спокойно да посрещнат празничните дни.

Активно ще се проверяват произходът, сроковете на годност и правилното съхранение на суровини и храни, и тяхното етикетиране. Ще се инспектира също съответствието на обектите с изискванията на действащото законодателство. 

По време на проверките ще бъде обърнато специално внимание върху осигуряването на подходящи условия за измиване и дезинфекция на работния инвентар, съоръжения за измиване и подсушаване на ръцете и използването от персонала на подходящо работно облекло, лични предпазни средства и дезинфектанти (биоциди) с доказано вирусоцидно или частично вирусоцидно действие.

От БАБХ напомнят на гражданите, че могат да подават жалби и сигнали на Горещия телефон 0700 122 99, както и онлайн през платформата на сайта на институцията.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови