НАП откри нарушения във всеки пети проверен обект по Черноморието

При над 80% от проверките на търговски обекти по българското Черноморие фискалните инспектори на НАП не са открили нарушения, което показва значително повишаване на доброволното спазване на данъчното и осигурително законодателство, сочат данните на приходната агенция.

От 1 юли до момента фискалните инспектори са проверили и над 150 търговски обекта и атракциони край морето, за които има сигнали, че не издават документ за продажба или имат неплатени задължения към НАП в големи размери. 

Най-често срещаното нарушение е разминаване между маркираните на касовия апарат суми и наличностите в касата, следвано от неиздаване на касова бележка. От НАП насърчават потребителите да изискват касови бележки при всяка покупка на стока и услуга и по този начин да упражняват своя граждански контрол при отчитането на приходите.

Национална агенция за приходите извършва активно наблюдение и в над 140 големи борси и тържища по Черноморието. В повечето от тях данъчните са установили увеличение на приходите за времето на наблюдението спрямо резултатите от предходни периоди.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови