Назначават 150 миньори с 1 500 лв. заплата

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Хиляди родопчани се събраха за тържественото рязане на лента, с която официално бе открито производството на оловно-цинкова руда от рудник "Върба-Батанци".Концесията за рудник "Върба" е дадена за 30 години на дружеството "Върба-Батанци" АД, в което участват "Минстрой Холдинг" и КЦМ Пловдив.

 

За официалната церемония пристигна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, по време на чието управление на държавата бяха решени проблемите със стачкуващите миньори. Тогава мините в Мадан бяха на Валентин Захариев, предприятието беше фалирало, а подземниците не бяха получавали заплати от месеци. По-късно като премиер Борисов даде и концесията за рудника "Върба-Батанци", която на празника извади символично първите вагонетки руда. 

"Днес откриваме 150 работни места, не знам дали има друг такъв обект - затворен и след това пускан обратно", каза Борисов и добави: "Да помолим нашия и вашия Бог да ги пази от злополуки и отборът на Рудозем и Мадан да влезе в А група".

За тържеството пристигна и вицепремиерът Йордан Христосков, министърът на икономиката Васил Щонов, бившият икономически министър Делян Добрев. "Средната заплата в предприятията е 1500 лева, осигуровките се плащат навреме, а всички изисквания за безопасен труд се спазват", съобщи министърът. Пред миньорите и жителите на Мадан вицепремиерът увери, че всички програми и мерки за заетост ще продължат. "Ще стартираме и нови програми за заетост с акцент върху младежите", подчерта вицепремиерът.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови