Летището в Равнец с нов терминал, става индустриална зона

Бившата авиобаза в Равнец ще бъде вкарана в индустриална зона, ще стане логистичен хъб.

Това съобщи в Бургас министърът на икономиката Божидар Лукарски след срещата, която проведе в Бургас с местния бизнес в града.

Той допълни, че цялата документация е входирана и имат уверението на Министерството на отбраната и лично на министър Ненчев, че идеята бъде прокарана като решение на Министерски съвет.

Там ще се изгради терминал, който да дава възможност на малки карго самолети да извършват полети. „Очакваме да стане един логистичен център, така че около него да се развиват условия за бизнес. Смятам, че има и много български инвеститори, които да проявят такъв интерес”, допълни областният управител Вълчо Чолаков. Сградният фонд, който е собственост на Министерството на отбраната, е разрушен и е неизползваем. Министерски съвет трябва да реши този терен да бъде прехвърлен от военното министерство, в новосъздадено акционерно дружество в Министерството на икономиката.

„Административната процедура е в ход, надявам се, че до края на годината ще е приключила“, обясни Чолаков.
Ще се намерят инвеститори за логистичен център в Бургас, заяви министър Лукарски. Мястото е добро, но трябва да бъде изградена инфраструктура, която да привлече инвеститори, допълни той. 

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови