Служители на БКС щурмуваха сесията на ОбС в подкрепа на досегашния си началник (снимки)

Голяма суматоха предизвикаха служители на общинското предприятие „Благоустройствени строежи“ (БКС) по време на днешното заседание на общинския съвет, предаде репортер на burgasdream.com.

Близо 50-тина работници пристигнаха още от сутринта в подкрепа на досегашния си началник инж. Иван Петров. Те се обявиха против решението на местния парламент за назначаването на нов управител.

„Инж. Иван Петров беше с нас в най-трудния период. Когато работехме, без да получаваме заплати беше с нас. Успя да изведе БКС от кризата, а сега го сменят“, обърнаха се работниците директно към кмета Димитър Николов.

Иван Апостолов успя да спечели конкурса за управител на БКС, след като цялата комисия, назначена от Общинския съвет гласува в негова полза.

В крайна сметка след бурни дебати общинските съветници гласуваха назначаването на Иван Апостолов. Той се пребори с конкуренцията на стария шеф Иван Петров, Живко Куцаров, Пенчо Цонков и Веселин Статев. 

От трибуната на Общинския съвет Апостолов отбеляза, че има над 10 години опит в банковата сфера и че се е занимавал с финанси и банкиране. Неговият избор беше подкрепен и от зам.-кмета по бюджет и финанси Красимир Стойчев, който е и вносител на докладната.

Автор: Стиляна Божидарова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови