Гангстери спъват туризма по Черноморието

40 лева за чадър и шезлонг. Пет лева за хавлия на плажа. Без свободни зони. Паяци- рекетьори. Скъпи таксита. Такса достъп до плажа. Бетон върху дюни.

Строежи в резервати. Стари далавери - парцели за бизнесмени с протекции. С други думи - стари съмнителни истории и безобразия, без които на иначе прекрасните ни брегове би било много по-приятно.

Някои от историите са си сериозни далавери, други - кокошкарски. И едните, и другите обаче се развиват на гърба на туристите и природата. Темата за далаверите по морето коментираха по Нова телевизия директорът на Института за анализи в туризма Румен Драганов, режисьорът Малина Петрова, направила филми за измамите по Черноморието и журналистката Цеца Алексова.

„Летовниците са тези, които страдат от нередностите в крайбрежните ни райони”, заяви Цеца Алексова. Според Румен Драганов пък организираните престъпни групи се виждат в лицето на полицаи, които деребействат, на хората, които държа „паяците” за вдигане на паркирани коли и дори на прокурори, които притежават апетитни имоти.

 

„Гангстри работят срещу туризма в България. Заради такива хора, обществото не печели никакви пари от развитието на туризма”, коментира Драганов.

Коментари   

#1 Недоволен 28-07-2015 00:22
Обръщам се към всички селяни-кореняци по черноморието. Такааа, драги ми смешни селяни дето сте с още със сламата по главата, като искате да имате заведения си осигурете парк-места и не вдигайте само колите на обикновените граждани а и колите дето са на кореняк-селянит е. Долни олигофрени няма да имате нито един турист в рамките на 5 години ще гледате крави и ще поливате домати.
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови