Митницата удари Нафтекс Петрол с 5 бона глоба

Бургаската митница наложи санкция от 5000 лв на Нафтекс Петрол, която бе потвърдена от Бургаския районен съд преди броени дни.

Проверката на митническите инспектори е била извършена на 30 октомври 2014 г., научи burgasdream.com. Данъчният склад на компанията е в Бургас на ул. „Индустриална" № 1.

По време на проверката е установено, че електрическото захранване е прекъснато към точки за контрол на вход и изход в данъчния склад за въвеждане и извеждане на енергийни продукти - разходомери. Не е било възможно да се отчетат моментните показания на измервателните уреди в определените точки за контрол при отчитане движението на акцизни стоки.

При извършена проверка в система БАЦИС (Българска акцизна централизирана информационна система), модул „Измервателни средства", чрез справка „Измервания" е установено, че последната дата, на която средствата за измерване - разходомери в точки за контрол на вход и изход в данъчния склад са подавали информация към Агенция „Митници" е 16.10.2014 г. до 17:42:46 часа, видно от извършените справки. След посочения час, разходомерите в точките за контрол не предават данни в реално време към Агенция „Митници", като всяка точка е подробно описана в констативния протокол и НП. При извършена справка за 17.10.2014 г. от 00:00:00 часа до 23:59:59 часа е видно, че няма предавани данни от измервания за гореописаните разходомери в точки за контрол в данъчния склад.

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови