Горски конфискуваха 28 кубика незаконна дървесина и 4 МПС-та 

Констатирани са и нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча

Продължават проверките по контрола върху дейностите в горите. На 11 октомври, в землището на с. Варвара горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас са извършили проверка на моторно превозно средство. 

Установено е, че се транспортират 10,68 куб. м технологична тополова дървесина, която не е маркирана. За констатираното нарушение по Закона за горите е съставен акт. Задържани са автомобилът и дървесината.

През тази седмица над 28 кубика дървесина, в това число дърва за огрев и четири моторни превозни средства са задържали горските инспектори само от четирите регионални дирекции по горите в Бургас, Пазарджик, Берковица и София при по-значими нарушения. 

Те са при транспортиране и съхранение на немаркирана дървесина или без документи, доказващи законния й произход. 

Горските служители при регионалните дирекции по горите, освен нарушения по Закона за горите, са извършили проверки за спазване на разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за рибарството и аквакултурите.

Служителите от РДГ – Ловеч са констатирали нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча в землищата на с. Рупци, община Червен бряг и с. Новачене, общ. Никопол. Задържани са ловно оръжие, боеприпаси, както и отстреляните фазан и дива свиня. Нарушенията са за лов на неразрешен дивеч и в район, различен от този, който е вписан в разрешителното.

Служители при РДГ – Бургас са съставили два акта по Закона за рибарството и аквакултурите. Нарушителите са ловили риба в язовир „Ясна поляна“ в период, когато има забрана за дейността.