Деца от Приморско садиха брезички, разпознаваха растения и животни

Над 30 деца от Детска градина „Русалка“ в Приморско се включиха днес в горския празник организиран от служители на Дирекция "Управление и стопанисване на общински гори" - Приморско.

По време на занимателния час малчуганите се учиха да разпознават широколистните дървета, както и кои са най-често срещаните животни в българските гори. Най-интересно за всички обаче се оказа залесяването в двора на детското заведение.

Инж. Марин Иванов  - директор на общинските гори на Приморско, заедно със служителите си беше подготвил  брезички, които бяха засадени с помощта на децата. Те обещаха да полагат грижи за младите дръвчета. Беше проведена и забавна викторина с гатанки, където децата разпознаваха най често срещаните животни в горите на Странджа. А инж. Люба Грудова - лесничей в дирекцията на Общински гори Приморско под формата на забавни игри обясни на децата с какво се хранят дивите животни . 

Накрая малчуганите бяха зарадвани с авторски книжки с игри и забавления за гората и нейните обитатели, както и много лакомства.