Деца от Бургас и Несебър участват в предизвикателството за Седмицата на гората

Деветгодишният Венцислав Георгиев от Несебър и Никол Николова на 10 години от Бургас, НБУ „Михаил Лъкатник“ са от първите, изпратили своя творба

в отговор на предизвикателството на Изпълнителна агенция по горите - "Моят разказ за гората".

Инициативата е по повод "Седмица на гората", 2020 г. и е насочена към подрастващите.

Участниците могат да изпращат своите рисунки, без ограничения в техниката на рисуване, както и стихчета, есета, разкази, посветени на гората, на ел. адрес - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до края на април. 

Всички произведения ще бъдат публикувани на страницата на ИАГ. 

***

В гората

Много обичам да ходя в гората. Най-често ходя с дядо. Понякога берем гъби и билки. Там има чешма и си наливаме изворна вода. Живеем близо до гората. Има екопътека, което води до поляна със заслон и пейки. Когато е слънчево времето ходим там с мама, тати и братчето ми. Правим си пикник. Играем на федербал и футбол. Събираме цветя за мама. Когато срещаме горки животни съм много щастлив. След като приключи пикника, събираме отпадъците си, защото трябва да се пази природата чиста. През зимата, след като е валяло сняг ходим с дядо да търсим следи от стъпки на горски животни. В гората се чувствам много свободен и затова често си правим разходки там. Обичам гората. Когато порасна искам да стана лесничей.

Венцислав М. Георгиев, 9 г., град Несебър,

СУ “Л. Каравелов“